fbpx
website laten maken Comlink
Comlink
30/08/2019
DeNadvocaten
14/05/2019

KLANTCASE: Webdesign Nedfox

Nedfox is marktleider in de tuincentrum branche op het gebied van EPOS met hun product RetailVista. Technologisch zijn ze ver voor op de concurrentie en hebben ze namen als Groenrijk, Tuinland en Lush in hun portefeuille.

De vraag van Nedfox

Vooral internationaal willen ze groeien en daarom moest eerst hun internationale website aangepakt worden. Op korte termijn moesten er meer conversies uit de website komen en op de lange termijn willen ze werken aan hun naamsbekendheid. In Nederland zijn ze bijvoorbeeld beter bekend onder RetailVista en in Groot Brittannië beter bekend als Nedfox. We zijn daarom de diepte ingegaan; Waar staat Nedfox voor en komt dit nu tot uiting in de huidige site? Op basis van onze gesprekken zijn we toen tot de conclusie gekomen dat eerst de basis moet worden aangepakt. We zijn daarom eerst aan de slag gegaan met een herindeling van de informatie en een nieuw webdesign. Ze hebben een website laten maken om een beter webdesign te krijgen voor hogere conversie. Hierbij hebben we rekening gehouden met de customer journey, en hebben we gezorgd voor sales en marketing funnels.

Webdesign Nedfox

Nedfox heeft een technisch product. In de vorige website werd er veel ingegaan op wat het systeem kan (en dat is veel) maar dit kwam niet goed tot zijn recht. Voor de nieuwe website hebben we aangeraden om het meer te hebben over wat het de klant oplevert. Om onderscheidend te zijn wilden we ook meer werken met sfeerbeelden. In één blik moet duidelijk zijn “wat is het product” . Zo hebben we het product Retailvista visueel uitgewerkt en onderverdeeld in 3 stappen; Epos | Management | Marketing. Dit gaat in op de behoeftes van de klant in plaats vanuit het product te denken. De huisstijl elementen komen ook in de vormgeving van de site terug.

Gezien een van de doelstellingen ook meer conversies is, hebben we ook goed rekening gehouden met de juiste zoekwoorden in het menu om zo de vindbaarheid in Google te verbeteren. Iets waar men op langere termijn veel profijt van zal hebben. Wij hebben bij het vormgeven van de website gekeken naar de optimale routing en de contactgegevens zijn overal makkelijk te vinden. Door de WordPress basis kan Nedfox ook gemakkelijk zelf teksten aanpassen. Daarbij hebben ze ook de tools gekregen om gemakkelijk zelf de vindbaarheid in Google te vergroten. Niet onbelangrijk is ook de snelheid van de website, waar ze nu goed op scoren:

 

Social Branding Nedfox

Voor meer herkenbaarheid hebben we een social branding verzorgd in Canva. Met deze basis kan Nedfox zelf verder aan de slag. De voordelen; alles blijft binnen de huisstijl zodat je herkenbaarheid creëert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Comlink, een ander software bedrijf hebben we ook de website gemaakt. Wilt u zien wat voor huisstijlen wij nog meer ontwikkeld hebben? Kijk dan bij Sisters of DeN Advocaten.