fbpx

sociaal en vindbaar

Sociaal & Vindbaar

Social media, E-mailmarketing en SEO horen allemaal thuis in een lange termijn strategie. Gezamenlijk vallen ze onder de contentmarketing. Bij contentmarketing focus je je op de informatiebehoefte van je doelgroep en speel je daar op in met waardevolle content om nieuwe relaties en bestaande klanten te binden.

Als je weet wie je doelgroep is en je hebt jouw bedrijfsidentiteit helder dan ga je bedenken wat je wilt gaan vertellen aan je doelgroep. Deze verhalen passen bij de ‘Why’ van je merk. Ze geven focus, structuur maar ook flexibiliteit. Je kunt ervoor kiezen om verhalen op verschillende manieren te brengen bij je doelgroep.

Ga je een blog schrijven, maak je een video of doe je het via fotografie? Probeer interessante content te maken voor je doelgroep en koppel er doelen aan. Kijk ook naar welke kanalen je wilt gaan inzetten voor je content en maak een contentkalender. Wil je je kennis delen, meer verdiepen in het onderwerp, een conversatie of snel inspelen op de actualiteit dan kun je aan de hand hiervan bepalen welke kanalen je gaat gebruiken.

Online waarde toevoegen door je communicatie. Hoe doe je dat? Door het opbouwen van vertrouwen en vindbaarheid. Als je immers niet gevonden wordt dan kan je content nog zo interessant zijn, maar wordt het niet gelezen. Zorg daarom ook dat je weet waar je doelgroep opzoekt in Google. 1 van de belangrijkste punten voor SEO; een zoekwoorden onderzoek. Deze woorden moeten namelijk ook terug komen in de teksten. Nee geen onleesbare brei van alleen maar zoekwoorden. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat je content creëert waar jij en je lezer blij van wordt. Die uniek is en een behoefte vervult, maar ook foutloos is geschreven en een duidelijke boodschap bevat. Kwaliteitscontent dus. Want als je lezer blij is, dan is Google dat ook.

Even sparren? Vraag een Gratis 10 minutengesprek aan! Vul in:

Ik heb een bedrijf genaamd . Graag zou ik met jullie willen sparren over . Ik ben telefonisch bereikbaar op: . Indien ik niet bereikbaar ben kan je een mail sturen naar: . Tot snel!

Met vriendelijke groet,