Een bloeiende uitstraling voor Acanthus Bloememotie.

Acanthus Bloememotie is de bloemist van Emmeloord en de Noordoostpolder, bekend om hun prachtige en unieke bloemcreaties die emoties tot leven brengen. Om hun online en visuele identiteit naar een hoger niveau te tillen, hebben we zowel de website als het logo vernieuwd. Het doel was om een modern, flexibel en professioneel digitaal platform te creëren dat perfect aansluit bij hun unieke stijl en vakmanschap.

De uitdaging

De bestaande website en het logo van Acanthus Bloememotie waren sterk verouderd en sloten niet meer aan bij de hedendaagse verwachtingen van hun klanten. De website was niet gebruiksvriendelijk en gaf onvoldoende de diversiteit en creativiteit van hun bloemstukken weer. Het logo miste de moderne, dynamische uitstraling die past bij het merk Acanthus. De uitdaging was om zowel de website als het logo volledig opnieuw vorm te geven, zonder de kernwaarden van het merk te verliezen.

Website

We hebben een nieuwe, moderne website ontworpen die de unieke stijl en sfeer van Acanthus Bloememotie perfect naar voren brengt. De website combineert een strak design met functionele flexibiliteit dankzij de Divi-builder. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig visuele updates door te voeren en biedt tegelijkertijd uitgebreide designopties die zorgen voor een professionele uitstraling.

Daarnaast is de webshop-functionaliteit gebruiksvriendelijker gemaakt, zodat klanten zonder moeite hun favoriete bloemen en boeketten kunnen bestellen. De website biedt nu een vloeiende ervaring, van het ontdekken van het assortiment tot het plaatsen van een bestelling.

De website is volledig afgestemd op de huisstijl van Acanthus, met professionele fotografie die de boeketten en bloemstukken prachtig vastlegt. De grote, visuele elementen zorgen ervoor dat bezoekers direct in de sfeer van Acanthus worden getrokken. Dankzij een gebruiksvriendelijke navigatie kunnen klanten eenvoudig door het aanbod bladeren en hun bestelling plaatsen.

Belangrijkste verbeteringen van de website:

  • Flexibiliteit met Divi-builder: De Divi-builder biedt flexibele aanpassingsmogelijkheden en uitgebreide designopties die zorgen voor een strakke, moderne en goed functionerende website.
  • Moderne uitstraling: Het strakke en uitnodigende design reflecteert de professionaliteit en creativiteit van Acanthus.
  • Verbeterde webshop-ervaring: De webshop biedt een gebruiksvriendelijke manier om eenvoudig bloemen te bestellen, zonder dat dit de focus van de website afleidt.
  • Naadloze gebruikerservaring: Klanten kunnen eenvoudig navigeren door het aanbod en direct hun favoriete boeket bestellen.

Logo

Naast de website was ook het logo aan vernieuwing toe. Het oude logo was verouderd en niet meer in lijn met de moderne uitstraling die het bedrijf wilde uitstralen. Het nieuwe logo is ontworpen om fris, professioneel en speels te zijn, met subtiele kleuraccenten die verwijzen naar de creativiteit en veelzijdigheid van Acanthus. De strakke typografie in combinatie met organische vormen zorgt voor een tijdloze en flexibele look die op alle platforms bruikbaar is.

Belangrijkste verbeteringen van het logo:

  • Moderne, frisse uitstraling: Het nieuwe logo sluit perfect aan op de dynamische en creatieve identiteit van Acanthus.
  • Kleurgebruik en speelse accenten: De kleuraccenten zorgen voor een herkenbaar en vrolijk beeld dat de veelzijdigheid van Acanthus weergeeft.
  • Flexibel gebruik: Het logo is gemakkelijk toe te passen op verschillende platforms, zoals de website, social media en promotiemateriaal.

Het resultaat

De vernieuwde visuele identiteit van Acanthus Bloememotie – zowel de website als het logo – zorgt voor een consistente en professionele uitstraling die perfect aansluit bij hun creatieve en unieke bloemencreaties. De website biedt nu een gebruiksvriendelijke, flexibele ervaring die eenvoudig te beheren is. Het nieuwe logo helpt Acanthus zich duidelijk en modern te positioneren in de markt. De combinatie van een fris design, hoogwaardige fotografie, een functionele webshop en een strak logo zorgt ervoor dat Acanthus Bloememotie online net zo inspirerend is als in de winkel.