Branding

Logo laten ontwerpen?

Logo laten ontwerpen – door het reclamebureau van nu!

Een professioneel logo versterkt de identiteit van je merk of bedrijf. Aan de hand van creatieve brainstormsessies, weten wij vorm te geven aan jouw uitstraling. Bij ons reclamebureau kun je een professioneel logo laten ontwerpen dat voldoet aan jouw wensen.

Logo laten ontwerpen

Waarom je bedrijf een professioneel logo verdient.

Een logo is vaak een van de eerste dingen die een potentiële klant van jouw bedrijf ziet. Met een professioneel logo maak je een goede eerste indruk bij de doelgroep. We leggen je uit waarom jouw bedrijf een professioneel logo verdient.

 

Een professioneel logo = een professioneel bedrijf


Met een sterk, professioneel logo
wek je vertrouwen bij je potentiële klanten op. Een logo is vaak een van de eerste dingen die een mogelijke klant van jou ziet. Wanneer het logo eruit ziet alsof je het op vrijdagmiddag in Paint hebt gemaakt – lees: niet professioneel -, zullen mensen de kwaliteit van je product of dienst ook in twijfel trekken.

Je bedrijf wil natuurlijk betrouwbaar overkomen. Daarom verdien je een professioneel logo. Bij ons kun je zo’n logo laten ontwerpen. Onze grafische vormgevers hebben ervaring met het maken van professionele logo’s. Ze weten wat werkt en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van logo’s ontwerpen. Zo weet je zeker dat je bij ons een professioneel logo krijgt.

Een goed logo verhoogt de merkherkenning– en herinnering 

Een goed logo is gemakkelijk te herkennen. Dit is belangrijk omdat de doelgroep zo snel kan herkennen van welk merk een boodschap afkomstig is. Een logo roept bepaalde associaties en gevoelens bij mensen op. Dit komt door het logo zelf, bijvoorbeeld door de kleuren en vormen die in het logo gebruikt worden. Maar ook door de communicatie uitingen waarin het logo wordt toegepast, bijvoorbeeld advertenties.

In de meeste gevallen geldt dat je wil dat mensen je logo gaan associëren met je product of dienst en met positieve gevoelens. Als je dit voor elkaar krijgt, zorg je ervoor dat de doelgroep aan je logo (en merk) denkt als ze je product of dienst nodig hebben.

Een herkenbaar logo is dus essentieel voor jouw bedrijf. Bij Sightkick hebben we ervaring met het maken van logo’s. Je kunt ons een uniek en herkenbaar logo laten ontwerpen. Daarnaast kunnen we je ook tips geven over hoe je het logo toe moet passen in je communicatie uitingen.

Een professioneel bedrijf verdient een professioneel en herkenbaar logo. Een doordacht logo dat past bij wat je bedrijf doet en waar het voor staat. Zo maak je een goede eerste indruk en kom je betrouwbaarder over. En als je het goed doet, denken mensen aan je logo als ze je product of dienst nodig hebben.  

Een logo laten ontwerpen,
hoe gaat dat?

Wil je door ons reclamebureau een logo laten ontwerpen? Dan is het wel fijn om te weten hoe wij te werk gaan. Voordat wij met het logo aan de slag gaan, zorgen we ervoor dat we al je wensen duidelijk op papier hebben staan. We stellen kritische vragen en laten je verschillende moodboards zien. Je mag ook voorbeelden of schetsen opsturen van logo’s die je aanspreken. Zo krijgen we een goed beeld van wat jij wil en kunnen we sneller een logo ontwerpen dat naar wens is.

Vervolgens ontvang je 3 unieke logo’s, waarvan je er 1 kan uitkiezen. Wil je nog wat kleine aanpassingen doorvoeren? Geen probleem! Het logo is pas af wanneer jij tevreden bent.

teksten laten schrijven

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een logo te laten ontwerpen?

Dit hangt samen met jouw briefing en omvang van het traject. Ben je op zoek naar een “simpel” beeldmerk of een complexe huisstijl inclusief handboek, kleurenpalet, lettertypes en uitingen? Een gemiddeld bedrijfslogo zal tussen de €495,- en €2.000,- kosten. 

Waarom een logo laten ontwerpen?

Een logo is meer dan een leuk plaatje. Een goed logo versterkt de identiteit van het merk. Daarnaast helpt het de doelgroep om jouw merk makkelijker te herinneren. Er moet dus goed worden nagedacht over het ontwerp van een logo. Wij gaan in een creatieve sessie met jou op zoek naar de identiteit van het merk, het merkkarakter. Onze designers vertalen dit merkkarakter naar een uniek en creatief logo, passend bij jouw merk.

Hoe lang duurt het om een logo te laten ontwerpen?

Een logo traject duurt ongeveer 1 maand. Afhankelijk van de complexiteit van het project, kan dit verder oplopen. Vooraf maken we altijd eerst een planning. 

Krijg ik de eigendomsrechten van het logo?

Laat je een logo ontwerpen door Sightkick? Dan ben je altijd 100% eigenaar van de opgeleverde bestanden.

Wat als ik niet tevreden ben over het logo?

Het eerste logo-ontwerp is niet altijd een schot in de roos. Een goede briefing is dus cruciaal. Wij ontwerpen daarom 2 tot 4 concepten waaruit je kunt kiezen. Deze verfijnen we tot de laatjes puntjes op de i staan. Zo zorgen wij voor 100% tevredenheid.

Huisstijl en logo laten ontwerpen

Een logo is onderdeel van de huisstijl. De huisstijl omvat alle visuele elementen je bedrijf, zoals:

  • Kleuren
  • Typografie
  • Iconen

De huisstijl kun je toepassen op al je uitingen, zoals de website, briefpapier, visitekaartjes en bedrijfskleding. Door je huisstijl consequent toe te passen, werk je aan je herkenbaarheid en kom je professioneel en betrouwbaar over. Een goede huisstijl is super belangrijk dus!

Kan jouw huisstijl een opfrisbeurt gebruiken? Of ben je toe aan een complete rebranding? We kunnen je naast het logo ook helpen met de huisstijl en totale branding van je bedrijf.

Sightkick heeft voor ons de gehele huisstijl verzorgd. Krachtig, authentiek, herkenbaar en uniek! Van het ontwerpen van onze website en logo tot het aanleveren van de complete menukaarten.

Wilma weet de juiste vragen te stellen om tot het juiste en een helder doel te komen. Door middel van een strakke strategie en op een professionele manier heeft Sightkick ons bedrijf goed (online) weten te positioneren. We zijn erg tevreden en zullen Sightkick zeker aanbevelen!

Jolanda Bakker

Sisters

Ontdek jouw kansen!

Stuur ons een bericht! 

Logo ontwerpen

14 + 4 =