(Online) Positionering &
Merkkompas

(Online) Positionering in de markt.
Van bedrijf naar merk!

Heb je een (nieuwe) onderneming, dienst, product en de ambitie om verder te groeien? Of is er ooit nagedacht over een basale huisstijl en ben je gewoon toe aan een flinke upgrade? Begin bij de basis! We kunnen helpen met het formuleren van een merkkompas bestaande uit een compacte en relevante beschrijving van de merkpositionering, merkvisie, merkmissie en merkbelofte.

merkkompas

Branding van binnenuit met het Merkkompas

Allereerst willen we inzicht krijgen van het bedrijf. Dit houdt in dat we gesprekken gaan voeren, deskresearch doen en eventueel korte interviews houden met enkele klanten. Aan de hand daarvan creëren we een merkpositionering: een beschrijving van de positie die jouw onderneming wil innemen in de markt, tussen haar concurrenten.

Deze positie werken we uit in een merkkompas bestaande uit een heldere beschrijving van de volgende onderdelen: merkvisie, merkmissie, merkwaarden, merkpersoonlijkheid en merkbelofte. Dit merkkompas vormt de briefing voor creatie van middelen en kan als leidraad dienen voor toekomstige keuzes in marketing, communicatie en andere aspecten van de bedrijfsvoering.

De voordelen van een strategisch traject

  • Een merkkompas beschrijft in één oogopslag het strategische merk-DNA van de organisatie.
  • Zorgt voor focus, is overzichtelijk samengevat en toont verbanden.
  • Gemakkelijker keuzes maken en op een consistente manier werken aan de koers en uitstraling van de onderneming.
  • Is een meetinstrument voor kwaliteitscontrole. Design- en communicatieproducten worden afgetoetst in welke mate ze stroken met de zelfgekozen ambitie en het strategische merk-DNA.
  • Kan op veel momenten worden benut als briefing. Het is het begin van alle initiatieven die je later gaat ontplooien voor communicatie.
  • Dé blauwdruk om je doelstellingen te bereiken.

Zelf aan de slag?

Doe onze merkwaardentest om te kijken waar jouw bedrijf voor staat en volg de Gratis e-mailtraining.

Bart Groot Wassink Online Strateeg

Groei met Online Marketing
Het geheim van succes? Er klaar voor zijn!

De online mogelijkheden lijken soms eindeloos, maar wat werkt het beste voor jou? Bij Sightkick werken online marketing strategen, grafisch vormgevers en content creators samen. Hierdoor kunnen we het vraagstuk van meerdere kanten bekijken. Dit doen we met succes! Met 12,5 jaar ervaring weten we welke strategieën werken en passen die toe op de mogelijkheden van nu. Ben je benieuwd waar de kansen liggen voor jouw bedrijf? Bel ons voor meer informatie, of maak direct een afspraak.

Bart Groot Wassink
Managing director & strateeg