Nieuwe Website hosten?

Wanneer je een eigen website hebt of wilt, dan staat deze bij een hostingpartij. Zo’n partij biedt domeinnamen (het adres) en hosting aan (de ruimte / kavel waar de site staat). Ook de mail is onderdeel van de hosting en er zijn diverse beveiligingsopties door middel van SSL certificaten. Hieronder leggen we de verschillende zaken uit en de kosten die dit met zich meebrengt buiten het maken van een website om.

Met welke andere website kosten moet je rekening houden?

Een marketing funnel is een proces/methode om klanten aan te trekken. Het is geen standaardstrategie. De marketing funnel wordt uniek afgestemd op hoe jouw koper koopt. Als jij je klanten goed kent, geeft dit een grote toegevoegde waarde! Dan kun je beslissingen nemen om de klantervaring te verbeteren terwijl ze door de funnel gaan. Je vraagt je waarschijnlijk ook af waarom de vorm een trechter/funnel is. Een marketing funnel bestaat altijd uit een beginpunt en eindpunt. Aan het begin bereik je veel mensen en zorg je ervoor dat jouw boodschap breed verspreid wordt. Na elke verdere stap / fase werk je van “ik wist niet dat dit bestond” naar “ik moet dit hebben”. De groep wordt bij elke stap kleiner. Zo ontstaat de welbekende trechter vorm.

De fases in de online marketing funnel

Wanneer je een website wilt opzetten, moet je rekening houden met een aantal verschillende kosten. Dit kan je onder verdelen in eenmalige en doorlopende kosten.

Domeinnaam

Om te beginnen moet je een domeinnaam kopen. Dit kost over het algemeen tussen de € 2,50 en € 20,-  afhankelijk van de gebruikte extensie (.nl of .com).

Webhosting

Naast de aanschaf van de domeinnaam zijn er ook nog herhalende kosten die moeten worden meegenomen. Deze kosten zijn afhankelijk van het hosting pakket dat je gebruikt en bij welke hosting provider je zit. Maar over het algemeen kost webhosting tussen de €5,- en €15,- per maand.

SSL Certificaat

Daarbij komt ook het SSL certficaat. Wat zorgt voor een beveiligde verbinding. Dit is te herkennen in de browserbalk:

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser wat een beveiligde verbinding tot stand brengt. SSL beveiligt dus de verbinding tussen twee computers. Een SSL certificaat heb je ook in verschillende gradaties, wat ook weer verschillende kosten met zich meebrengt.

Wat zijn de totale kosten naast de website?

Hieronder een voorbeeld van de totale hostingkosten:

  • Domeinnaam: eenmalig € 10,-

  • Hosting: gemiddeld pakket – €120,- per jaar

  • SSL Certificaat – € 30,- per jaar

Wil je verschillende partijen eens met elkaar vergelijken? Neem dan een kijkje op: https://www.hostingwijzer.nl/

Mini cursus

Schrijf je in op onze gratis maar waardevolle(!) mini-cursus. Je ontvangt gedurende 4 weken mails over hoe je jouw bedrijf kan positioneren.

Daarnaast ontvang je een EXCLUSIEVE BONUS + een maandelijkse Marketing mail update.

Weet je jouw type nog niet? Doe hier de test.