Logo. Huisstijl. Visitekaartjes. Website. Roll-up banner.

Voor Rosedale Mediation en Coaching uit Urk hebben we meerdere dingen mogen doen. Maar we zijn begonnen bij de basis, een logo. De klant was na vele jaren actief geweest in de internationale handel voor een visbedrijf uit Urk, een andere weg in geslagen. Na een gesprek bleken enkele thema’s een hoofdrol te spelen. Na onderzoek rond de naam, de steekwoorden en met het gesprek nog vers in ons geheugen, zijn we gaan schetsen.  

logo ontwerp Rosedale

Een logo met betekenis

Bij het ontwikkelen van een logo beginnen wij meestal met een aantal opties die van elkaar verschillen. In stappen, met de klant, komen wij tot het logo waar jij blij van wordt en trots op bent. 

Bij mediation en coaching zijn er veel raakvlakken, vaak zijn er meerdere partijen betrokken. In het logo zijn daarom 3 handen verwerkt. Bij mediation en coaching ben je als derde partij er bij betrokken maar onpartijdig. De mensen moeten het zelf doen en in de eerste plaats moet men verder willen, samen! 
Om samen verder te gaan is er verbinding nodig daar staat de cirkel voor. Verbinding en gelijkwaardigheid. Het logo, de kleuren en het lettertype  zijn de basis voor huisstijl.

Voor deze klant zijn we niet met branding bezig geweest maar hebben we wel dieper gekeken. We wilden dat de persoon, wie hij is, hoe hij overkomt, de  jarenlange ervaring, kennis en professionaliteit meegeven in het logo. Op deze manier hebben we toch merkwaarden weten mee te geven. Ook in het webdesign en de teksten die wij hebben mogen maken hebben we dit doorgevoerd.