Klantcase: Rebranding Bouw Totaal Emmeloord

Voor Bouw Totaal Emmeloord heeft marketing- en reclamebureau Sightkick een volledige rebranding uitgevoerd, met als doel een vernieuwde koers te varen en zich onderscheidend te positioneren in de markt. Deze rebranding omvatte een nieuw logo, huisstijl, briefpapier, visitekaartjes, website en een huisstijlhandboek. De basis voor deze transformatie werd gelegd tijdens een merkidentiteitssessie, waarin het merk archetype van Bouw Totaal Emmeloord werd vastgesteld.

Bouw Totaal - logo
Bouw Totaal - website
Bouw Totaal - visitekaartje en briefpapier

Positionering Bouw Totaal Emmeloord

Merkidentiteitssessie

Bouw Totaal Emmeloord heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt, vanaf de bescheiden start met slechts 2 zzp’ers tot een bloeiend bedrijf met meer dan 40 vaste medewerkers. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn diensten uitgebreid van verbouw en renovatie tot complete nieuwbouwtrajecten. Echter, het oorspronkelijke logo evolueerde niet mee en sloot niet langer aan bij de huidige omvang en diversiteit van Bouw Totaal Emmeloord. Deze ontwikkeling vormde de aanleiding voor een vernieuwde koers.

Bij de Identity Workshop zijn we gaan kijken naar het archetype van Bouw Totaal Emmeloord. Het doel was om een merkidentiteit te creëren die niet alleen de cultuur en identiteit van Bouw Totaal Emmeloord weerspiegelt, maar ook onderscheidend is in de markt. Het gekozen archetype, de ‘Allemansvriend’, bleek perfect te passen bij het bedrijf. Dit archetype kenmerkt zich door benaderbaarheid, bescheidenheid en dienstbaarheid, waarbij iedereen als gelijkwaardig wordt beschouwd. Kwaliteit staat boven kwantiteit en klanten ervaren warmte en begrip. De tone-of-voice van het merk is dan ook attent, vriendelijk, eerlijk en praktisch.

Visuele Identiteit Bouw Totaal Emmeloord

Logo

Het nieuwe logo van Bouw Totaal combineert donkerblauw en goud, waardoor het een gevoel van vertrouwen, betrouwbaarheid en kwaliteit uitstraalt.

In het midden van het logo zijn drie gouden daken te zien, die symbool staan voor de diversiteit van de diensten van Bouw Totaal Emmeloord: nieuwbouw, verbouw en renovatie. Deze daken vertegenwoordigen de vakmanschap en expertise van het bedrijf, en benadrukken de ambitie om altijd naar uitmuntendheid te streven.

Onder deze symbolen staat de bedrijfsnaam “BOUW TOTAAL” in een klassiek schreeflettertype, wat stabiliteit en traditie uitstraalt. Direct daaronder staat “EMMELOORD” in een strakke, moderne schreefloze letter, als tegenwicht tegen de klassieke schreefletter. Dit moderne element benadrukt de innovatieve en eigentijdse aanpak van Bouw Totaal Emmeloord.

Optioneel kan een slogan zoals “het gemak van complete service” worden toegevoegd in een moderne schreefletter in goud, waarmee de belofte van Bouw Totaal om uitstekende service te leveren extra wordt benadrukt.

Kortom, het logo van Bouw Totaal bevat nu de essentie van het bedrijf: eerlijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit in elke stap van het bouwproces.

Huisstijl

Nadat het logo stond, hebben we de huisstijl uitgebreid naar alle communicatiekanalen van Bouw Totaal Emmeloord. We hebben een consistent kleurenpalet gemaakt dat zowel modern als professioneel was, en dit toegepast op alles; van briefpapier, naar spandoeken, tot het onderhoekje op de bouwtekeningen. Door het conseqent doorvoeren van de huisstijl zorgen we ervoor dat elke uiting van Bouw Totaal Emmeloord een blijvende indruk achterlaat bij hun doelgroep.

Visitekaartje

Het visitekaartje van Bouw Totaal is ontworpen om zowel het professionele als het vriendelijke karakter van het merk te reflecteren. Eén zijde toont het logo op een donkerblauwe achtergrond, met een subtiele print van een bouwtekening erdoorheen. De andere zijde is wit met een blauwe driehoek en bevat de contactgegevens van Bouw Totaal.

Website

Voordat we met het ontwerpen van de website waren begonnen, hebben we eerst een grondig zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in welke zoektermen potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar bouwgerelateerde diensten in de regio Emmeloord.

Met behulp van dit zoekwoordenonderzoek hebben we de website gestructureerd en geoptimaliseerd om relevante zoekwoorden op te nemen in de content, titels, meta-tags en andere elementen van de website. Hierdoor wordt de website beter gevonden in zoekmachines zoals Google, waardoor de zichtbaarheid en vindbaarheid van Bouw Totaal Emmeloord online worden vergroot.

Daarnaast hebben we een eigentijds en overzichtelijk ontwerp ontwikkeld dat de professionele uitstraling van het bedrijf weerspiegelde. We hebben de website voorzien van uitgebreide informatie over de diensten van Bouw Totaal Emmeloord, hun portfolio van projecten, klant testimonials en contactgegevens. Dit alles met als doel potentiële klanten te informeren en te overtuigen van de expertise en betrouwbaarheid van het bedrijf.

Conclusie

Dankzij de rebranding heeft Bouw Totaal een sterke visuele identiteit gekregen die perfect aansluit bij de gewenste merkpositionering. De nieuwe huisstijl straalt warmte, betrouwbaarheid en kwaliteit uit, terwijl het merk zich onderscheidt door zijn benaderbaarheid en dienstbaarheid. Met een consistente tone-of-voice en visuele presentatie, zowel online als offline, is Bouw Totaal Emmeloord klaar om zijn nieuwe koers succesvol uit te dragen naar zijn doelgroep.