Kant en Klare Bouwproducten – Webshop ontwerp en online presence

Kant en Klare Bouwproducten is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van gelijkwaardige alternatieven in de afbouw. Hun assortiment omvat twee hoofdproductcategorieën: koven en stelstroken/stelhout. Ze wilden een webshop waarin klanten eenvoudig producten konden vinden en bestellen. We hebben de uitdaging aangenomen om deze webshop te ontwerpen en de basis te leggen voor vindbaarheid in Google, zonder een uitgebreid SEO-traject te doorlopen.

Lees hoe wij Kant en Klare Bouwproducten hebben geholpen bij het creëren van een gebruiksvriendelijke webshop en het leggen van de basis voor online zichtbaarheid.

logo ontwerp Rosedale

Webshop ontwerp en functionaliteit

Onze aanpak begon met het creëren van een webshop die de producten en de visie van Kant en Klare Bouwproducten weerspiegelde. We implementeerden de volgende functies:

  1. Productcategorieën: We categoriseerden de producten in koven en stelstroken/stelhout, waardoor klanten snel de gewenste categorie konden selecteren.
  2. Filtermodule: We voegden een filtermodule toe waarmee klanten gemakkelijk konden filteren op producttype, hoogte, lengte en breedte. Dit stelde klanten in staat om precies te vinden wat ze zochten.
  3. Productinformatie: We voorzagen elke productpagina van gedetailleerde informatie, inclusief afbeeldingen en prijzen, om klanten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Basis voor online zichtbaarheid

Hoewel we geen uitgebreid SEO-traject hebben doorlopen, hebben we de basis gelegd voor online zichtbaarheid. We hebben de productbeschrijvingen en metatags voorzien van de belangrijkste zoekwoorden om de webshop zo goed mogelijk te positioneren voor potentiële klanten.

Het resultaat

De webshop van Kant en Klare Bouwproducten is nu een gebruiksvriendelijke plek waar klanten gemakkelijk de gewenste bouwproducten kunnen vinden en bestellen. Hoewel er geen volledig SEO-traject is doorlopen, heeft de website toch een zekere mate van online zichtbaarheid bereikt, waardoor potentiële klanten de weg naar de webshop vinden.

Conclusie

Door een aantrekkelijke en functionele webshop te creëren en de basis te leggen voor online zichtbaarheid, hebben we Kant en Klare Bouwproducten geholpen om hun producten gemakkelijk toegankelijk te maken voor klanten en hun online aanwezigheid te vestigen. Dit legt de basis voor verdere groei en succes in de online markt.

Wil je ook een webshop laten ontwerpen of je online aanwezigheid versterken? Neem contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen.