Normteq biedt ruimte – Wij geven een podium. Fris & eigentijds ontwerp.

Normteq is dé balkonspecialist van Nederland. Ze ontwikkelen, leveren en monteren verankeringen voor achterafmontage van balkons bij nieuwbouwprojecten en complete slimme balkonsystemen voor renovatie- en transformatie projecten. Hiervoor hebben ze diverse prijzen gewonnen, zoals de MKB top100, de Nederlandse Bouwprijs en de Koning Willem 1 plaquette. Aan ons de taak om de website te ontwikkelen die hierbij aansluit en die zowel strak als speels is. 

Interactie gericht op B2B

Normteq richt zich op een specifieke doelgroep, waaronder grote aannemers en projectleiders, voor wie technische documentatie van groot belang is. Deze mensen hebben behoefte aan hoogwaardige en betrouwbare informatie over de producten van Normteq, zoals balkons en verankeringssystemen. Normteq biedt deze technische documentatie aan op hun website, zowel in de vorm van een bladerbare brochure als een downloadbare PDF. Dit stelt potentiële klanten in staat om gelijk gedetailleerde informatie over de producten te verkrijgen en ze toe te passen in hun bouwprojecten. Je wil het ze zo makkelijk mogelijk maken.

Deze technische documentatie hebben wij zo vormgegeven dat je naast informatie ook sfeer toevoegt om een meerwaarde te creëren. Want ook al is de informatie technisch, je doet zaken met mensen. Een goede voorkeurspositie bij de mensen die gebruik maken van jouw producten is belangrijk en zo onderscheidt Normteq zich van de concurrentie.

Ruimtelijke vormgeving en modulariteit

Bij Normteq draait alles om ‘slimme balkons’ en de behoefte aan buitenruimte. Om deze focus te weerspiegelen, hebben we een ruimtelijke opzet geïntegreerd in het webdesign. Een uniek kenmerk van Normteq is het vermogen om balkons achteraf aan bestaande bouw toe te voegen. Om deze modulariteit te benadrukken, hebben we een User Experience-verrijking toegepast met een mouse-over effect. Hierbij schuiven bewegende balkons in en uit foto’s van gebouwen, waardoor bezoekers een visuele voorstelling krijgen van de mogelijkheden die Normteq biedt.

Hoogwaardige fotografie voor sfeer en vertrouwen

Naast ruimte en functionaliteit speelt sfeer een essentiële rol in het ontwerp van de Normteq website. Beelden hebben een prominente plaats ingenomen in het webdesign, waarbij we hebben samengewerkt met fotograaf Sjors Evers om hoogwaardige foto’s van verschillende Normteq projecten te maken. Deze foto’s zijn van cruciaal belang, omdat ze de website aantrekkelijk en overtuigend maken.

Het gebruik van goede foto’s helpt Normteq potentiële klanten te tonen hoe hun producten in de praktijk worden toegepast. Hierbij worden de technische tekeningen ondersteund, waardoor bezoekers vertrouwen krijgen in de producten van Normteq en de waarde en het nut ervan beter kunnen begrijpen.

Daarnaast draagt professionele fotografie bij aan de algehele uitstraling en het imago van Normteq. Mensen worden aangetrokken door hoogwaardige visuele content en hebben de neiging langer op een goed ontworpen en visueel aantrekkelijke website te blijven.

Projectenpagina en klantreferenties

Een belangrijk onderdeel van de website van Normteq is de projectenpagina. Hier worden diverse gerealiseerde projecten met foto’s en details gepresenteerd. Bezoekers kunnen door de projecten bladeren en de expertise en vakmanschap van Normteq ervaren. Dit geeft potentiële klanten een duidelijk beeld van de kwaliteit en veelzijdigheid van de projecten die Normteq heeft uitgevoerd.

Daarnaast heeft Normteq ook een pagina met klantreferenties van diverse projectleiders. Potentiële klanten kunnen de ervaringen en tevredenheid van andere professionals in de bouwsector lezen. Dit helpt te overtuigen door gebruik te maken van de expertise van Normteq.

Website resultaten en meetbare succes

De nieuwe website van Normteq is succesvol gebleken. Na de lancering van de vernieuwde website zijn zowel de sessieduur als het aantal bezochte pagina’s aanzienlijk gestegen. Dit geeft aan dat bezoekers langer betrokken blijven en meer interesse hebben in de aangeboden inhoud. Het succes van de website toont de effectiviteit aan van de strategieën die we hebben toegepast om Normteq te positioneren als een betrouwbare en aantrekkelijke leverancier van slimme balkons en verankeringssystemen.

Wil jij ook resultaat zien bij jouw project? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen of te bellen naar: 085 8770298.