Checklist

WooCommerce webshop

Webwinkel beginnen

Overweeg je om je eigen webshop te starten? Ben je nog niet helemaal zeker van wat er allemaal bij komt kijken en vind je het lastig om je wensen op papier te zetten? Neem even een moment en bekijk de onderstaande lijst! Hier leggen we de (basis)mogelijkheden van een WordPress met WooCommerce webshop uit.

Webshop Genemuiden - Kant en klare bouwproducten

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een krachtige en populaire e-commerce plugin voor WordPress. Het stelt je in staat om eenvoudig een webshop toe te voegen aan je WordPress-website. Met WooCommerce kun je producten toevoegen, beheren en verkopen, betalingsgateways integreren, voorraad bijhouden, kortingen instellen en nog veel meer. Het is flexibel, gebruiksvriendelijk en er zijn heel veel WordPress plugins om de functionaliteit aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Kortom, het is een uitstekende keuze als je een webshop wilt opzetten binnen jouw WordPress website.

Webshop Checklist voor een goede voorbereiding

Vul onderstaande checklist in, zowel jijzelf als Sightkick ontvangen deze lijst voor opvolging. Let op er kan wat tijd overheen gaan, voordat je de lijst terug ontvangt omdat we de opvolging persoonlijk doen. Soms kan je achter een vraag ook op linkje klikken voor meer uitleg. Je mag bij de vragen ook voorbeelden van webshops geven als je dit makkelijker vindt.

Sightkick WooCommerce Checklist

Producten toevoegen met WooCommerce is eenvoudig. Het integreert perfect met jouw WordPress website. Heb je al een schatting van het aantal producten dat je verwacht te gaan verkopen?

Aan welke landen lever je?

In WooCommerce heb je de mogelijkheid om diverse soorten producten op verschillende manieren aan te bieden. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende opties. Welke typen producten heb jij in gedachten om te verkopen en op welke manier?

In WooCommerce heb je de mogelijkheid om diverse verzendkosten in te stellen, inclusief de bijbehorende BTW. In Nederland geldt het standaard BTW-tarief van 21% of het verlaagde tarief van 9%. Welke tarieven en verzendkosten wil je hanteren?

Checkout pagina - Bij het plaatsen van een order moet alleen de informatie verzameld worden die je echt nodig hebt. Voldoet de basis layout aan jouw wensen?

E-mails na het plaatsen van een bestelling zijn belangrijk. E-mails vormen een belangrijk onderdeel van het afhandelingsproces van de bestelling. Daarmee hou je klanten onder meer op de hoogte van hun bestelstatus. Standaard komen de volgende mails:

Welke betalingsproviders (Mollie of een andere aanbieder) en betaalmethoden wil je?

Een WooCommerce webwinkel kun je naar wens uitbreiden. Zoals met een nieuwsbrief, pdf-facturatie en andere functionaliteiten. Waarin heb je interesse? Let op: dit zijn uitbreidingen.

Wil je wel of geen webwinkel keurmerk? Hou er rekening mee dat onderstaande pagina's verplicht zijn als je een webwinkel keurmerk wilt.