Over ons 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Branding

Wat houdt branding in?

Veel mensen denken dat branding gaat om logo’s, huisstijlen, adverteren, maar er komt veel meer bij kijken. De betekenis van branding voor bedrijven gaat om het omzetten van de kernwaarden van het bedrijf in communicatie richtlijnen. Dit vertaalt zich in kleur, vorm, fotografie, font, tekst en bedrijfscultuur. De doelgroep moet zich kunnen identificeren met deze merkidentiteit.

Wat is merkidentiteit?

Merkidentiteit is de visuele vertaling van de merkwaarden van het bedrijf. Het omvat een logo, een huisstijl en alle uitingen van het bedrijf, zoals de website, advertenties en visitekaartjes.

Wij kunnen je helpen met het ontwikkelen van een merkidentiteit. Je kunt ons je logo laten ontwerpen, maar we kunnen ook je huisstijl en communicatie uitingen maken.

Wat kunnen jullie voor mij betekenen op het gebied van branding?

Wij kunnen strategisch meedenken over de positionering en met het ontwerpen van een Brand Book. Hierin staan de basisprincipes en regels van jouw merk verzameld.

Is branding hetzelfde als marketing?

Branding staat voor de uitstraling van een merk, het gevoel dat het oproept. Het gaat erom hoe jij wil dat men jouw bedrijf ervaart. Marketing zijn alle activiteiten die je als bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Denk ook aan de 5, 6, 7 P’s.  

Logo

Hoeveel kost het om een logo te laten ontwerpen?

Dit hangt samen met jouw briefing en omvang van het traject. Ben je op zoek naar een “simpel” beeldmerk of een complexe huisstijl inclusief handboek, kleurenpalet, lettertypes en uitingen? Een gemiddeld bedrijfslogo zal tussen de €495,- en €2.000,- kosten. 

Waarom een logo laten ontwerpen?

Een logo is meer dan een leuk plaatje. Een goed logo versterkt de identiteit van het merk. Daarnaast helpt het de doelgroep om jouw merk makkelijker te herinneren. Er moet dus goed worden nagedacht over het ontwerp van een logo. Wij gaan in een creatieve sessie met jou op zoek naar de identiteit van het merk, het merkkarakter. Onze designers vertalen dit merkkarakter naar een uniek en creatief logo, passend bij jouw merk.

Wat als ik niet tevreden ben over het logo?

Het eerste logo-ontwerp is niet altijd een schot in de roos. Een goede briefing is dus cruciaal. Wij ontwerpen daarom 2 tot 4 concepten waaruit je kunt kiezen. Deze verfijnen we tot de laatjes puntjes op de i staan. Zo zorgen wij voor 100% tevredenheid.

Hoe lang duurt het om een logo te laten ontwerpen?

Een logo traject duurt ongeveer 1 maand. Afhankelijk van de complexiteit van het project, kan dit verder oplopen. Vooraf maken we altijd eerst een planning.

Krijg ik de eigendomsrechten van het logo?

Laat je een logo ontwerpen door Sightkick? Dan ben je altijd 100% eigenaar van de opgeleverde bestanden.

Huisstijl

Een huisstijl laten ontwerpen, wat kost dat?

Een gemiddelde huisstijl zal tussen de €750,- en €2.500,- kosten.  Dit hangt samen met jouw briefing en omvang van het traject. Ben je op zoek naar een “simpel” visitekaartje of een complexe huisstijl inclusief logo handboek, kleurenpalet, lettertypes en uitingen? 

Kan ik ook alleen een logo laten ontwerpen?

Je kan bij ons een complete huisstijl laten ontwerpen, maar we kunnen ook alle losse huisstijlelementen voor je maken. Je kan dus ook voor het ontwerpen van een logo bij ons terecht.

Hoe lang duurt het ontwerpen van een huisstijl?

Een huisstijl ontwerpen duurt 1 tot 2 maanden. Afhankelijk van de complexiteit van het project. Vooraf kunnen we hiervoor een planning maken.

Waarom zou ik een huisstijl laten ontwerpen en het niet gewoon zelf doen?

Voor het ontwikkelen van een huisstijl is veel kennis over het bedrijf, de doelgroep, grafisch ontwerpen en neuromarketing nodig. Een huisstijl bestaan uit veel verschillende elementen, zoals een logo, typografie, kleuren en iconen. Alle huisstijlelementen moeten bij elkaar passen en het liefst ook aansluiten bij de merkidentiteit van het merk.

Een huisstijl laten ontwerpen door onze specialisten bespaart je een hoop tijd en uitzoekwerk. Bij Sightkick werken mensen die gespecialiseerd zijn in het maken van professionele huisstijlen. Ze weten door hun ervaring wat werkt en wat niet. Zo weet je zeker dat je huisstijl een succes wordt.

Drukwerk en promotiemateriaal

Voor welk drukwerk en promotiemateriaal kan ik bij Sightkick terecht?

Je kan voor al je drukwerk en promotiemateriaal bij ons terecht. Denk aan:

 • Visitekaartjes
 • Briefpapier
 • Enveloppen
 • Brochures
 • Flyers
 • Posters
 • Notitieblokken
 • Pennen
 • Kaarten
 • Ballonnen
 • Stickers
 • Menukaarten
 • Placemats
 • Bedrijfskleding

Maar er is nog veel meer mogelijk! Neem gerust contact op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Waarom promotiemateriaal inzetten?

Promotieartikelen inzetten is een simpele manier om je naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kun je met sommige promotiematerialen potentiële klanten dagelijks herinneren aan je bedrijf. Mokken en pennen zijn hier bijvoorbeeld uiterst geschikt voor, omdat veel mensen die voorwerpen elke dag gebruiken. Ook al zien mensen je merk onbewust, het vergroot de kans dat potentiële klanten aan je merk denken als ze in het oriëntatieproces zitten.

Welke promotieartikelen zijn het meest effectief?

Diverse onderzoeken tonen aan dat mokken en notitieblok de meest effectieve promotiematerialen zijn. Pennen zijn ook zeer effectief. Deze voorwerpen worden namelijk vrijwel dagelijks gebruikt, waardoor gebruikers bijna elke dag je merk zien. Dit vergroot de naamsbekendheid en de kans dat mensen aan je denken als ze gaan oriënteren op producten of diensten die je aanbiedt.

Bestickering

Bestickeren jullie mijn auto of bus zelf?

Wij nemen alleen het ontwerp van de bestickering op ons. Wij bestickeren dus niet zelf, maar kunnen dit wel voor je laten doen. Hiervoor werken we samen met andere bedrijven door heel Nederland die gespecialiseerd zijn in het drukken en aanbrengen van belettering.

Wat is (auto)belettering?

(Auto)belettering is een ander woord voor (auto)bestickering.

Kan ik de belettering ook zelf plakken?

Ja, dit is mogelijk. Je kan ervoor kiezen om de belettering te laten plakken of om het zelf te doen.

Ik heb al belettering op mijn auto. Kunnen jullie dit verwijderen?

Wil je oude belettering vervangen door nieuwe? Geen probleem! Wij kunnen oude belettering voor je verwijderen en nieuwe voor je ontwerpen.

Website laten maken

Moet ik een webshop of een website laten maken?

Websites en webshops lijken veel op elkaar, maar ze dienen allebei een ander doel. Het doel van een website is meestal informeren, promoten of contact leggen. Een webshop is in principe een website, maar heeft als voornaamste doel het verkopen van producten of diensten. Op een webshop kunnen bezoekers iets kopen en op een website in principe niet.

Of je beter een webshop of website laten maken kan, is afhankelijk van je doelen. Wil je online producten of diensten verkopen? Dan kies je voor een webshop. In alle andere gevallen kun je beter een website laten maken.

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een systeem aan de achterkant van een website. Het zorgt ervoor dat je content op een website gemakkelijk kan beheren. Dit betekent dat je zelf eenvoudig tekst, afbeeldingen, linkjes en andere content kan toevoegen, aanpassen en verwijderen.

Een van de bekendste Content Management Systemen is WordPress, waar wij veel websites in maken.

Wat is een responsive website?

Een responsive website past zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker een website bekijkt. Het is één website waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het desktop-, tablet- of smartphonescherm. Zo kan een bezoeker je website altijd goed bekijken, ongeacht het apparaat waarmee hij de website bezoekt.

Omdat websites tegenwoordig veel bekeken worden op smartphones, is het des te belangrijker dat je website responsive is. Wil je een zo’n website laten maken? Dan ben je bij Sightkick aan het juiste adres. De websites en webshops die wij bouwen, zijn namelijk altijd responsive.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op internet, zoals onze domeinnaam: sightkick.nl. Domeinnamen worden meestal gebruikt voor websites en webshop. Je kan ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres.

Je kan niet zomaar elke combinatie van tekens als domeinnaam gebruiken. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden als je een domeinnaam verzint:

 • Een domeinnaam mag alleen bestaan uit letters (a – z), cijfers (0 – 9) en het liggende streepje (-).
 • Je domeinnaam moet minimaal 2 en maximaal 67 tekens bevatten.
 • Sommige woorden zijn uitgesloten van domeinregistratie. Je domeinnaam mag bijvoorbeeld geen onzedelijke woorden bevatten.

Wij kunnen je helpen met het bedenken van een domeinnaam die voldoet aan alle regels en die past bij de inhoud van je website.

Wat is een maatwerk website?

In principe zijn er twee soorten websites: template websites en maatwerk websites. Met een template website bouw je je website op aan de hand van een bestaand sjabloon. Hoe de website eruit komt te zien, staat voor een groot deel al vast. Je kan wel je huisstijl (vaak in beperkte mate) doorvoeren en de website vullen met content. In veel gevallen volstaat een template website prima, maar je bent dus niet volledig vrij in de vormgeving en functionaliteit van de website.

Heb jij hele specifieke eisen voor het uiterlijk van je website? Of moet jouw website bepaalde functionaliteiten hebben die een template website niet heeft? Dan komt de maatwerk website om de hoek kijken.

Bij ons kun je een maatwerk website laten maken. Wij ontwikkelen je website van A tot Z op basis van jouw wensen. We denken na over de vorm, structuur en functionaliteiten die je website nodig heeft. Zo zorgen we ervoor dat de website volledig aansluit op je wensen, bedrijf, doelen en doelgroep.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website veilig is?

Er zijn 3 redenen waarom jij je website moet beveiligen, namelijk:

 • Met een beveiligde website beveilig je het bezoek van je websitebezoekers en voldoe je aan de avg.
 • Een beveiligde website wordt beter gevonden in de zoekresultaten van Google.
 • Bezoekers krijgen geen afschrikkende veiligheidswaarschuwingen meer.

Maar hoe zorg je voor een veilige website? Hier zijn een aantal tips:

1. Beveilig je website met een SSL certificaat

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het zorgt voor een versleutelde verbinding, waardoor de gegevens die je verzamelt, zoals ingevulde aanvraagformulier, veilig verzonden worden. Hierdoor kunnen hackers deze gegevens bijna onmogelijk kunnen achterhalen.

Je kunt een SSL certifcaat afnemen via je hostingprovider.

2. Kies een sterk wachtwoord

Kies een sterk wachtwoord om de kans om gehackt te worden te beperken. Een sterk wachtwoord bevat minimaal 8 tekens en bestaat uit hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers. Wanneer je een nieuw wachtwoord aanmaakt, geeft je browser vaak een sterk voorgesteld wachtwoord. Je hoeft dan niet zelf een sterk wachtwoord te bedenken.

3. Update je CMS

Zorg dat je CMS en plugins altijd up-to-date zijn. Zo voorkom je dat je website veroudert en gegevens laat lekken. Je kunt de updates zelf uitvoeren als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt, maar wij kunnen dit ook voor je doen.

Wil je een veilige website laten maken? Dan kun je bij ons terecht!

Wat is een plugin?

Een plugin is een stukje software waarmee je de mogelijkheden van je WordPress site verder uitbreidt. Iedereen heeft andere wensen en behoeftes als het gaat om het bouwen van een website. Met plugins kun je die wensen en behoeftes vervullen. Wil je bijvoorbeeld dat klanten de route naar je bedrijf op je website in Google Maps kunnen zien? Of wil je een contactformulier op je website? Wat je wens ook is, er is een plugin voor!

WordPress website laten maken

Kan ik alleen een WordPress website laten maken?

We werken veel met WordPress, maar we kunnen ook met andere systemen werken of maatwerk leveren. Bovendien kunnen we niet alleen websites maken, we kunnen ook webshops bouwen.

Zijn er ook dingen die niet mogelijk zijn in WordPress?

WordPress heeft zijn populariteit grotendeels te danken aan de hoeveelheid mogelijkheden die het heeft. Met name door de diverse uitbreidingen m.b.v. plugins (stukjes software). Heb je echter heel veel maatwerk-functies nodig dan kan wellicht een andere oplossing geschikter zijn.

Webshop laten maken

Kan ik jullie teksten laten schrijven voor mijn webshop?

Jazeker! Je kan ons allerlei teksten laten schrijven. Dus ook voor de teksten voor je webshop of website kun je bij ons terecht. Daarnaast schrijven we ook SEO teksten en teksten voor landingspages.

Wat is het verschil tussen een website en een webshop laten maken?

Elke webshop is in principe een website, maar niet elke website is een webshop. Er zitten namelijk wat verschillende tussen de twee. Zo is een website voornamelijk gericht op het verstrekken van informatie. Een dienstverlenend bedrijf, bijvoorbeeld een hovenier, heeft vaak een website en geen webshop. De hovenier kan op de website over zijn bedrijf en zijn diensten vertellen, maar de bezoeker kan er niet direct iets kopen. Je moet dan vaak contact opnemen voor meer informatie of als je een dienst wil afnemen. Informeren, promoten en contact leggen is dan ook vaak het doel van een website.

Een webshop is in vergelijking met een website meer verkoopgericht. Producten of diensten kunnen direct online worden gekocht. Het doel van een webshop is dan ook online verkopen.

Je kunt ons zowel een website als een webshop laten maken. Waar je voor kiest ligt simpelweg aan wat je doelen zijn en of je online wil verkopen of niet.

SEO traject

Wat kunnen de SEO specialisten van Sightkick voor mij betekenen?

Onze SEO specialisten kunnen je website en de content die erop staat optimaliseren, zodat je hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit doen zij onder andere door op basis van zoekwoordenonderzoek relevante blogs en andere website teksten te schrijven.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Bij SEO ga je je website en de content die erop staat optimaliseren om zo hoger in de organische resultaten van zoekmachines terecht te komen.

SEO teksten laten schrijven

Kan ik alleen SEO teksten laten schrijven?

Wij kunnen naast SEO teksten ook andere teksten voor je schrijven. Zo kun je ons blogs, teksten voor landingspages en website teksten laten schrijven.

Kun je alleen met teksten werken aan SEO?

SEO bestaat uit 3 pijlers, namelijk techniek, content en autoriteit. SEO proof teksten vallen onder het stuk content. Ze dragen in grote mate bij aan de vindbaarheid van je website. Maar Google eist dat je ook aan de techniek en autoriteit van de website werkt om een goede positie in de zoekmachine te krijgen.

Wij kennen de 3 pijlers van SEO en weten hoe we de verschillende onderdelen kunnen optimaliseren. Naast SEO teksten laten schrijven, kun je ons dus ook laten werken aan de techniek en autoriteit van je website. Zo wordt de kans dat je goed gevonden wordt in Google nog groter.

Teksten laten schrijven

Kan ik alleen voor online teksten laten schrijven?

In principe kun je ons alle soorten teksten laten schrijven, online en offline. Maar onze focus ligt op online.

Online & offline adverteren

Hoe moet ik een goede advertentie maken?

Dit kan op meerdere manieren. Denk aan adverteren op Google en Facebook advertenties.

SEA – Google adverteren

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Je adverteert – en betaalt dus geld – op revelante zoektermen in Google. Je advertentie staat boven de organische – niet betaalde – zoekresultaten van Google.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Hierbij ga je aan de slag met het optimaliseren van je website en de content die erop staat om hoger in de organische zoekresultaten van Google terecht te komen.

In de basis is dus het grootste verschil dat je met SEA betaalt om bovenaan de zoekresultaten van Google te komen en met SEO niet. 

Wil je meer weten over de verschillen, voor- en nadelen van SEO en SEA? Of wil je weten wat we met SEO en SEA voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Social media adverteren

Kan ik alleen adverteren op Facebook en Instagram?

Adverteren op Facebook en Instagram biedt veel kansen, maar er zijn meer mogelijkheden op het gebied van adverteren. Zo kun je adverteren op Google (SEA) en adverteren met drukwerk, bijvoorbeeld met huis-aan-huis flyers.

Wil je weten welke vorm van adverteren het meest geschikt is voor jouw doelen? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag met het bepalen van een strategie voor je advertenties!

Online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing – ook wel internet marketing, e-marketing of digitale (of digital) marketing genoemd – is het promoten van je product of dienst via het internet. Dit kun je over verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met SEO, SEA, social media marketing en je website.

Trainingen en workshops

Kan ik individueel deelnemen aan een workshop?

Nee, wij geven alleen workshops aan bedrijven met meerdere medewerkers.

Hoe kan ik een workshop of incompany training aanvragen?

Voor een aanvraag kun je ons het best bellen of mailen. We kunnen dan wensen, data en andere details bespreken.

Online marketing bureau Sightkick

Waar zitten jullie?

Ons kantoor staat in Emmeloord aan de Havenstraat 26.

Hoeveel mensen werken bij jullie?

We hebben een vast team van 4 specialisten. Daarbij bieden we ook stageplaatsen aan voor 1 a 2 stagiaires. Benieuwd naar deze mensen? Bekijk hier het Sightkick team!

Bieden jullie ook stageplaatsen aan?

Ja! Ben jij een student, volg je een opleiding communicatie/ e-commerce / vormgeving en moet jij binnenkort met stage beginnen? Kom dan stage lopen bij ons! Stuur je motivatie en CV naar info@sightkick.nl.

Wat doet een full-service marketingbureau?

Een fullservice marketingbureau biedt alles wat je nodig hebt op het gebied van strategie, webbouw, creatie en marketing. Wil je een bedrijf (her)positioneren? Samen kijken we naar jouw kansen en zoeken daar de middelen bij die nodig zijn voor jouw succes!

Overige vragen

Hoe laat ik mijn bedrijf online groeien?

Met behulp van verschillende online middelen kun jij ervoor zorgen dat je business nog sterker gaat groeien. Denk aan SEO, adverteren op Google of het draaien van Facebook advertenties.

Ontdek jouw kansen!

Stuur ons een bericht! 

FAQ

4 + 12 =